Eerste KWIEK Beweegroute gelanceerd in Alphen aan den Rijn

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In de Edelstenenbuurt in Alphen aan den Rijn wordt de allereerste KWIEK Beweegroute gerealiseerd. Dit lovenswaardige initiatief is anderhalf jaar geleden gestart door Phemia Move, een sport- en beweegbedrijf, in samenwerking met de Stichting Help Anders.

Doel van de Beweegroute

Het doel van de KWIEK Beweegroute is het bevorderen van buiten bewegen in de Edelstenenbuurt. De route is ontwikkeld na verkenning van bestaande routes in andere Nederlandse gemeenten en maakt gebruik van bestaand straatmeubilair voor laagdrempelige oefeningen.

Ontwikkeling en uitdagingen

Het creëren van pictogrammen en routebeschrijvingen voor buiten bleek een uitdaging. Daarom kwamen Phemia de Boer en de Stichting Help Anders in de winter van 2022 bijeen om de 7 Keuvelenloop te ontwerpen, die in maart 2023 voor het eerst plaatsvond. Deze nieuwe route stimuleert ontmoetingen en het oefenen van de Nederlandse taal tijdens het wandelen.

Samenwerking en financiering

Voor de realisatie van de KWIEK Beweegroute zijn verschillende partners gezocht, passend bij de slogan van Phemia Move, ‘Bewegen in je een(d)tje.’ De route sluit aan op bestaande wandelroutes en biedt sporters de mogelijkheid om een extra lus door de wijk te maken. Partners zoals Alphen Vitaal, de Gebiedsadviseurs en de gemeente hebben samen met Phemia Move en de Stichting Help Anders geld bijeengebracht voor de realisatie van de route.

Na de aanleg zal er gedurende het hele jaar een beweegdocent wekelijks informatie verstrekken over de route. Hierdoor wordt het voor bewoners van de Edelstenenbuurt nog eenvoudiger om actief te blijven en te genieten van de buitenlucht.