Innovatieve sloop door New Horizon in Alphen

3 maanden geleden gepubliceerd

New Horizon, een sloper, zet een nieuwe standaard voor sloopwerkzaamheden door een circulaire aanpak te hanteren bij de ontmanteling van het voormalige GGZ-pand aan de Noorderkeerkring in Alphen. Deze vernieuwende benadering omvat de zorgvuldige deconstructie van het gebouw om hergebruik van materialen zoals deuren, sloten en luchtafvoeren aan te moedigen.

Grondige deconstructie en hergebruik

Het pand ondergaat een grondige deconstructie waarbij elk onderdeel, van de kleinste schroef tot complete keukenblokken, wordt geïdentificeerd en toegewezen aan een van de 25 vaste afnemers. Deze innovatieve benadering vereist nauwkeurige planning en samenwerking tussen verschillende belanghebbenden en illustreert de verschuiving naar duurzamere bouwpraktijken.

Betonrecycling en vermindering van CO2-uitstoot

Een opmerkelijk aspect van New Horizon’s aanpak is hun vermogen om beton te recyclen met aanzienlijk lagere CO2-uitstoot. Door beton te verpulveren en opnieuw te mengen, draagt New Horizon bij aan het verminderen van de ecologische impact van de bouwindustrie.

Creatieve herbestemming van materialen

Naast recycling, richt New Horizon zich ook op de creatieve herbestemming van materialen. Raamkozijnen kunnen bijvoorbeeld dienen als scheidingswanden en traptreden worden omgetoverd tot tafelbladen. Deze circulaire benadering zorgt ervoor dat waardevolle materialen een tweede leven krijgen.