Twee mannen aangehouden voor vuurwerkbom in Zevenhoven

Normal aanhouding

De politie heeft na een uitgebreid recherche-onderzoek twee mannen aangehouden voor hun betrokkenheid voor het laten ontploffen van zwaar vuurwerk in een woning aan De Schinkel in Zevenhoven. Bij dit incident op vrijdag 27 december 2019 raakte de woning zwaar beschadigd. De bewoners die boven lagen te slapen ontkwamen gelukkig aan zwaar lichamelijk letsel.

Bij de woning aan De Schinkel in Zevenhoven werd op vrijdag 27 december 2019 rond 03.15 uur een stuk steen door een ruit naar binnen gegooid. Vervolgens werd er zwaar vuurwerk in de gang gelegd en aangestoken. De schade aan de woning was groot en de schrik bij de bewoners zit er nu nog steeds in. Het rechercheteam van bureau Kaag en Braassem deed intensief onderzoek in deze zaak. Op dinsdag 1 december dit jaar kreeg deze zaak aandacht in het opsporingsprogramma Team West, werden er flyers uitgedeeld en stoepborden in de buurt geplaatst. 

Aanhoudingen

Na uitgebreid onderzoek kwamen er twee verdachten bij het onderzoeksteam in beeld. Op maandag 21 december kon een 22-jarige man uit Nieuwveen worden aangehouden. Op dinsdag 22 december werd een 25-jarige man uit Dordrecht voor deze zaak aangehouden. Deze twee mannen zijn inmiddels heengezonden maar blijven wel verdachten in deze zaak. Het recherche onderzoek is nog steeds in volle gang en blijft op zoek naar informatie in deze zaak.

Deel uw informatie

Heeft u informatie over dit incident? Beschikt u over andere informatie? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons. U kunt deze informatie delen met de recherche via de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Adverteren op AlphenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlphenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

AlphenaandenRijn
19:11

18° C

Bewolkt

1.79 km/h

73%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief