Verdachten katalysatorendiefstal op heterdaad aangehouden

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Twee mannen zijn vrijdagavond 2 juli op heterdaad betrapt toen zij bezig waren om een katalysator onder een auto vandaan te halen. Een van hen zit nog vast, de tweede blijft verdachte maar mag het vervolg in vrijheid afwachten.

Omdat er in het district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg onlangs meerdere katalysatoren werden gestolen, kreeg een rechercheteam de opdracht een onderzoek te starten naar de verantwoordelijken voor de diefstallen. Gaande het onderzoek kwam de identiteit van de nu aangehouden verdachten naar voren en probeerde het team hun spreekwoordelijke handel en wandel in beeld te brengen.

Bij het team was bekend in wat voor voertuig de mannen reden, daardoor werden zij vrijdagavond herkend toen zij in de wijk Meerzicht in Zoetermeer bezig waren bij een auto. De diefstal van een katalysator is minutenwerk, dus nog voordat de twee in de kraag gevat konden worden, stapten zij alweer in hun bus en reden weg. Rechercheurs hebben de twee vervolgens een stopteken gegeven en aangehouden op verdenking van diefstal van een katalysator. In de bus bleken de twee onder andere een zaagmachine, een professionele krik te vervoeren en de net weggenomen uitlaat met katalysator. Bij de auto waar de twee gezien waren, bleek inderdaad dat de uitlaat was afgezaagd.

De twee verdachten, een 20-jarige Zoetermeerder en een 21-jarige man uit Voorburg, zijn voor verhoor ingesloten en dinsdag 5 juli voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die besloot de voorlopige hechtenis van de Zoetermeerder met 14 dagen te verlengen. De verdachte uit Voorburg is geschorst, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Dit artikel verscheen eerst op ZoetermeerActueel.nl

Adverteren op AlphenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlphenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

AlphenaandenRijn
20:10

18° C

Bewolkt

1.79 km/h

73%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief